Dankatrnka - torty
Vlastné vyhľadávanie
Stránka na Facebooku
zdieľať - facebook
Silikónové formy
Katalóg a vyhľadávač slovenských www stránok.

Torty - recepty


Tortový korpus


POTREBNÉ PRÍSADY
Vajcia 5 ks, prášok do pečiva 1 lyžička, kakao 4 lyžice, polohrubá múka 3/4 hrnčeka, cukor 2 hrnčeky, kokosová múčka 1/2 hrnčeka, soľ necelá lyžička, maslo 250 g.

POSTUP PRÍPRAVY
Rozohriaté maslo a kakao rozšľaháme, pridáme polovicu cukru a šľaháme do zdvojnásobenia objemu. V múke rozmiešame soľ a prášok do pečiva a presejeme. Z bielkov a zbytku cukru ušľaháme sneh a všetko obvyklým zpôsobom zmiešame. Dáme do vymastenej tortovej formy a pečieme v rúre, ktorú sme predom predhriali na 180 °C, asi 45 minút. Vychladnutý korpus rozrežeme a natrieme vhodnou zavaraninou a zdobíme rôznymi krémami.


Sacherová torta


POTREBNÉ PRÍSADY
180g čokolády na varenie, 140g masla, 160g kryštálového cukru, 8 žĺtkov, 140g polohrubej múky, 1ČL prášku do pečiva, 8 bielkov, 30g práškového cukru, marhuľový lekvár, 70g čokolády na varenie, 50g Cery.

POSTUP PRÍPRAVY
Čokoládu rozpustíme nad parou z maslom a necháme vychladnúť. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme čokoládovú zmes, múku a prášok do pečiva. Bielka vyšľaháme do tuha, potom primiešame 30g práškového cukru a opäť vyšľaháme. Sneh opatrne zamiešame do čokoládového cesta. Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme na 180 stupňov asi 40 minút. Necháme vychladnúť. Cesto pomocou nite prekrojíme napoly (pri menšom priemere formy bude korpus vyšší a môžme ho prekrojiť 2x). Natrieme marhuľovým lekvárom a tiež vrch torty a boky. Polejeme čokoládovou polevou pripravenou nad parou z čokolády a Cery.


Tiramisu


POTREBNÉ PRÍSADY
Detské piškóty 2 balíčky, nátierkové maslo 2 ks, šľahačka 2 ks, práškový cukor 200 g, káva, rum.

POSTUP PRÍPRAVY
Nátierkové masla, šľahačku a cukor vyšľaháme do krému. Dno nádoby vyložíme piškótami namočenými v káve s rumom. Na nich navršíme čásť krému. Postup ešte raz zopakujeme a navrch uhladíme zbytok krému. Dáme do chladu na 24 hodín uležať. Pred podávaním posypeme kakaom.